1971: het jaar waarin de wereld voorgoed veranderde (en blijft veranderen)  
 


Binnenkort volgt hier meer info over mijn nieuwe boek 


'1971

Het jaar waarin de wereld voorgoed veranderde:

Over oplopende staatsschulden, werkende armen en het voordeel van de crisis'Houd de site en/of mijn nieuwsbrief (aanmelden via deze link) in de gaten voor een exclusieve sneak preview binnenkort! 

Hieronder alvast een tipje van de spreekwoordelijke sluier opgelicht.


Zaken en verschijnselen die ogenschijnlijk niets tot heel weinig met elkaar gemeenschappelijk hebben, denk bijvoorbeeld aan de geboorte van de euro, boerenprotesten, bitcoin, populisme, gele hesjes en spaarrente van 0 procent, om maar wat te noemen, zijn terug te voeren op een ruim een kwartiertje durend monoloog uit de zomer van 1971.

In die ruim 18 minuten zitten ook antwoorden op veel grote, belangrijke vragen van anno 2020 verstopt, vragen zoals waarom in het rijke Westen miljoenen huishoudens elke maand grote moeite hebben rond te komen, waarom meer dan 2,5 miljoenen Nederlanders geen geld hebben om een wasmachine die stuk gaat te vervangen hoewel ze in een van de rijkste landen ter wereld wonen, waarom voedselloketten en gaarkeukens overvol zijn en vele anderen.  

Waarom het jaar 1971 de gemeenschappelijke noemer is van de bovenstaande zaken en waarom de toekomst er desondanks heel zonnig uitziet, daar gaat dit boek over. En natuurlijk over wát er precies is gebeurd op die zonnige zondag in 1971!