Economie voor u!
Overpeinzingen van een macro-econoom

Over mij

 

Dag en welkom op mijn site waar ik zal schrijven over wat me zoal bezig houdt als ik naar de economische en monetaire ontwikkelingen kijk en erover nadenk. Vandaar de ondertitel 'Overpeinzingen van een macro-econoom'. Macro-econoom? Wacht, ik zal me maar meteen even kort voorstellen. 

Mijn naam is Edin Mujagic. Ik ben geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina en woon sinds 1992 in Nederland waar ik macro-economie heb gestudeerd, aan de Universiteit van Tilburg. Daar heb ik me gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Ik schrijf regelmatig over die en aanverwante onderwerpen en geef er lezingen over. Daarnaast ben ik een enorme liefhebber van (economische) geschiedenis.  

In het verleden heb ik gewerkt als economisch analist en ben ik zes jaar lang redacteur economie geweest bij het zakenweekblad FEM Business. In Nederland schreef en/of schrijf ik regelmatig voor onder meer Elsevier, Follow The Money, Reformatorisch Dagblad, het Nederlands Dagblad, het Financieele Dagblad, de Volkskrant, NRC, Beleggers Belangen, Boerenbusiness.nl, IEX Profs en anderen. Daarnaast zijn artikelen van mijn hand verschenen in kranten in ruim 20 landen wereldwijd. Sinds februari 2018 ben ik hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer in Amsterdam. 

Behalve artikelen en analyses schrijf ik ook boeken. Mijn eerste boek '10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt' zag het daglicht in 2009. Daarna volgden 'Het inflatiespook' (2010), 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' (2012) en 'Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816' (2016). 

Ik ben onder meer lid (het jongste ooit) van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen. De leden van de Monetaire Kring komen regelmatig samen om de economische ontwikkelingen te bespreken.

Op deze website zal ik me richten op het economische heden, daarbij gebruik makend van het verleden om op die manier iets over de toekomst te kunnen zeggen. Dit alles om u, de lezer, de economische ontwikkelingen te duiden en te helpen die te begrijpen omdat dat geen overbodige luxe is: uw dagelijkse leven wordt er namelijk danig door beïnvloed. 

Bent u werkzaam op de redactie van een krant, magazine of website en heeft u een foto van mij nodig? Dan kunt u hieronder een keuze maken.

Wel graag bij gebruik als bron 'Petra van Velzen Photography' gebruiken (m.u.v. de laatste drie foto's die van Patrick Siemons Fotografie zijn)!