Mijn naam is Edin Mujagic. Ik ben geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina en woon sinds 1992 in Nederland waar ik macro-economie heb gestudeerd, aan de Universiteit van Tilburg. Daar heb ik me gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Ik schrijf regelmatig over die en aanverwante onderwerpen en geef er lezingen over. Daarnaast ben ik een enorme liefhebber van (economische) geschiedenis.
In het verleden heb ik onder meer gewerkt als redacteur economie bij het zakenweekblad FEM Business en als hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer. Sinds juni 2024 ben ik één van de beheerders van beleggingsfonds Hoofbosch. In Nederland schreef en/of schrijf ik regelmatig voor onder meer het Financiële Dagblad, De Financiële Telegraaf (wekelijkse column), IEXProfs (wekelijkse column), Effect (het maandblad van de Vereniging van Effectenbezitters, vaste rubriek 'Macro-economische overpeinzingen'), Follow The Money, Reformatorisch Dagblad (maandelijkse column), het Nederlands Dagblad en Boerenbusiness.nl. Daarnaast zijn artikelen van mijn hand verschenen in kranten in ruim 20 landen wereldwijd. Je kunt me ook regelmatig horen op Radio 1 en BNR Newsradio, waar ik sinds september 2022 elke dinsdag, woensdag en donderdag mijn rubriek 'Macro met Mujagic' heb.
Behalve artikelen en analyses schrijf ik ook boeken. Mijn eerste boek '10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt' zag het daglicht in 2009. Daarna volgden 'Het inflatiespook' (2010), 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' (2012), 'Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816' (2016) en 'Keerpunt 1971: over staatsschulden, werkende armen en nieuwe economische groei' (inmiddels 9de druk). In 2018 is daarnaast een columnsbundel, getiteld 'Gezond verstand in het centrale bankenland: een wandeling langs het minst bewandelde pad', verschenen. Sinds 2019 verzorg ik ook hoorcolleges op het gebied van economie.
In 2020 was ik lid van een werkgroep die de Commissie Financiën van de Tweede Kamer moest adviseren over het beleid van de Europese Centrale Bank.
Als ik over economie spreek of schrijf, dan probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van het verleden om op die manier iets over de toekomst te kunnen zeggen.