Monetaire geschiedenis

waardevolle lessen uit het guldentijdperk

 
 

Mag ik een deken van u?

 

Het is koud buiten he? Gelukkig hebben we het binnen heerlijk warm. Konden de duizenden kinderen tussen talloze vluchtelingen in ontelbare gammele opvangkampen dat ook maar zeggen. Zij hebben het koud. Steenkoud. En de komende tijd wordt het alleen maar erger. Een deken zou dan al behoorlijk helpen.

Unicef is wereldwijd een actie gestart om 240.000 kinderen aan een deken te helpen á 5 euro per deken. Als een voormalig kind-vluchteling die ook in dat soort kampen gezeten heeft, weet ik hoe die kinderen zich voelen. Ik zorg daarom voor wat dekens die misschien wel uitgereikt worden aan een 9-jarige of een 5-jarige, precies de leeftijd van míjn kinderen. Overweeg de komende dagen mee te doen en één of meer kinderen aan een warme deken te helpen. Dat kun je doen via deze link. https://www.unicef.nl/

(Of je bestelt een exemplaar van mijn boek over de historie van de gulden, voor onder de Kerstboom straks. Onder die boom komt dan ook meteen ook een warme deken te liggen. Voor elk besteld exemplaar doneer ik minstens 5 euro aan Unicef. Je ziet die deken niet onder je Kerstboom maar een kind in een koude vluchtelingenkamp ver weg van je radiator voelt de warmte van die deken straks wél.)