Monetaire geschiedenis

waardevolle lessen uit het guldentijdperk

 
 

Gulden-lezing


Precies een jaar geleden, op 13 juli 2016, reed ik het terrein van De Nederlandsche Bank (DNB) op. En dat was niet zomaar: ik had een afspraak met Klaas Knot, President van DNB. Met een antieke bankkluis – afkomstig uit het eerste hoofdkantoor van DNB! – en handboeien (!) in de ene en het eerste exemplaar van mijn boek ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ in de andere hand, begaf ik me naar het prachtige en statige Portrettenzaal van DNB.


Daar, onder het toeziend oog van bijna alle Presidenten van de bank, nam de huidige President Klaas Knot het eerste exemplaar in ontvangst, waarna hij een mooie toespraak hield naar aanleiding van de inhoud ervan.  Een verslag van die bijeenkomst vind je hier.


  • CnQ5xj1WEAEPeRv
    CnQ5xj1WEAEPeRv
  • DNB 2
    DNB 2Ter ere daarvan én omdat het belang van kennis hebben van onze monetaire historie in relatie tot de monetair-economische actualiteiten (denk aan de euro en het beleid van de Europese Centrale Bank bijvoorbeeld) nog belangrijker is geworden sinds juli vorig jaar, heb ik besloten onder meer in oktober dit jaar een seminar te organiseren daarover. Deze bijeenkomst zal plaats vinden op een, in monetair-historisch opzicht, bijzondere locatie. Wie weet komt Knot ook een toespraak houden! Waarom in oktober? Omdat oktober in Nederland elk jaar dé geschiedenismaand is.


Bestel nu uw exemplaar van ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ en u krijgt, zonder verzendkosten, niet alleen een relevant en nuttig boek voor als (monetair-)economische actualiteiten uw belangstelling hebben om tijdens de zomervakantie te lezen maar ook een ticket voor de genoemde seminar in oktober én een kortingsbon voor mijn nieuwe boek, dat eind dit jaar of begin volgend jaar uitkomt. Ik ben er volop mee bezig. Waar dát boek over gaat, dát zal ik u vertellen wanneer we elkaar zien in oktober. Hoort u meteen ook de anekdote over de eerder genoemde handboeien en DNB van me.  


Boeiend en geboeid’ kunt u bestellen direct via de website www.monetairegeschiedenis.nl of desgewenst via de bekende winkel van ons allemaal, Bol.com.


Met hartelijke groet en heel graag tot in oktober,


Edin